A venit vara, or asta înseamna că avem la dispoziție cele mai gustoase roșii. Deși le mâncăm mult în stare proaspătă, mai avem opțiunea să preparăm cele suculente feluri de mâncare. Iar năutul este o proteină vegetală care se asimilează extrem de ușor. Mie îmi mai place să adaug și quinoa aici.

Ingrediente:

  • 700-800 g roșii (eu ador să combin cherry și roșiile de dimensiuni mari)
  • 4 ardei roșii copți și decojiți 
  • 1 ceapă roșie
  • 2 ardei verzi 
  • 4 căței de usturoi feliați
  • 1-2 cepi roșii coapte
  • chimen și paprika (pentru note mai orientale)
  • 200-300 g năut fiert în avans
  • 1 lingură de îndulcitor de care folosiți mai des pentru a regla aciditatea roșiilor
  • verdeață și ierburi aromatice (mărarul aici după mine mai puțin se combină)
  • unt ghee sau ulei de măsline
  • sare și piper

Metodă de preparare:

  1. Coaceți ardeii roșii și ceapa întreagă la 180C, aproximativ 30 minute, scoateți-i și puneți ardeii pentru 15 minute într-o caserola închisă ermetic să se răcească, așa se vor decoji mai ușor. Feliați ceapa fâșii.
  2. Puneți untul în tigaie, feliați ceapa, ardeii verzi și usturoiul, prăjiți împreună cu chimenul până se rumenesc.
  3. Adăugați roșii tăiate cuburi, dacă sunt cherry, în jumătate, adăugați îndulcitorul.
  4. Când ați ajuns la consistența dorită, adăugați ardei copți tăiați în bucăți, ceapa coapte, năutul și verdeața.
  5. Serviți cu quinoa.

Bon Apetit!

 

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult