Oțetul de mere se prepară extrem de simplu, e nevoie doar de un pic de răbdare. 

Ingrediente:

  • 2-3 cupe de mere, în funcție de borcan
  • o lingură de zahăr pentru fiecare pahar de apă căre îl veți turna
  • 1-2 pahar apă filtrată


Mod de preparare:

  1. Tăiați merele și puneți-le în borcan atât cât să fie umplute 3/4 din borcan.
  2. Turnați apă amestecată cu zahăr, eu am pus o greutate (farfurie mică) deasupra încât merele să nu să se ridice la suprafață. 
  3. Acoperiți borcanul cu un tifon și legați cu ață, puneți-l la cald într-un loc întunecat.
  4. Timp de 14 zile, o dată în zi amestecați puțin încât să se producă bine fermentarea, să nu apară mucegai și să pătrundă oxigenul mai bine. Dacă o să apară spumă brună deasupra, înlăturați-o cu o lingură.
  5. Strecurați lichidul și turnați-l într-un borcan curat, acoperiți din nou cu tifon pentru 2-4 săptămâni, o să înțelegeți că oțetul e gata după gust și miros.

Ultimile articole

Vezi toate

Lumea KitchenAid: Tradiție, inovație și perfecțiune în bucătăria ta - Eclair.md

Lumea KitchenAid: Tradiție, inovație și perfecțiune în bucătăria ta

Mai nou, am adus în magazinul nostru un brand cu o tradiție de excepție în bucătărie – KitchenAid, un simbol al calității, inovației și designului în bucătărie. Într-o perioadă în care fiecare detaliu contează, KitchenAid reprezintă alegerea perfectă pentru cei...

Citeşte mai mult

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult