Oțet de mere
Oțetul de mere se prepară extrem de simplu, e nevoie doar de un pic de răbdare.
Ingrediente:
- 2-3 cupe de mere, în funcție de borcan
- o lingură de zahăr pentru fiecare pahar de apă căre îl veți turna
- 1-2 pahar apă filtrată
Mod de preparare:
- Tăiați merele și puneți-le în borcan atât cât să fie umplute 3/4 din borcan.
- Turnați apă amestecată cu zahăr, eu am pus o greutate (farfurie mică) deasupra încât merele să nu să se ridice la suprafață.
- Acoperiți borcanul cu un tifon și legați cu ață, puneți-l la cald într-un loc întunecat.
- Timp de 14 zile, o dată în zi amestecați puțin încât să se producă bine fermentarea, să nu apară mucegai și să pătrundă oxigenul mai bine. Dacă o să apară spumă brună deasupra, înlăturați-o cu o lingură.
- Strecurați lichidul și turnați-l într-un borcan curat, acoperiți din nou cu tifon pentru 2-4 săptămâni, o să înțelegeți că oțetul e gata după gust și miros.