- 100g făină 00
- 150 g făină integrală
- sare pe vârf de cuțit
- 125 g unt rece tăiat în cubulețe
- 1 ou
- puțină apă
- 5 ouă
- 200 ml frișcă poate fi înlocuit cu lapte sau iaurt
- sare pe vârf de cuțit
- 100 g cremă de brânză de capră
- 50 g brânză tradițională de capră
- o legătură de urzică
- o legătură de leurdă
- un ardei sau niște roșii opțional
- Combinați ingredientele uscate cu untul și puneți-le într-un robot de bucătărie amestecați cu reprize scurte până se formează fărimituri cât boabele de mazăre.
- Adăugați, oul și apa treptat și continuați să amestecați cu reprize scurte. Aluatulul nu trebuie să fie lipicios.
- Răsturnați aluatul pe o suprafață curată de lucru. Frământați-l o dată sau de două ori pentru a încorpora bucățelele disparate. Înfășurați strâns în folie aluatul și dați la frigider pentru cel puțin 1 oră (sau peste noapte). Aluatul poate fi pus la congelator pentru maxim o lună și lăsat la decongelat la frigider peste noapte.
- Temperatura scăzută este extrem de importantă pentru ca untul să nu se topească.
- Scoateți aluatul de la frigider și lăsați-l pe 10 minute (altfel se va crăpa).
- Întindeți aluatul pe o suprafață pudrată cu puțină făină sau pe o bucată de pergament pudrat cu făină (varianta a 2-a vă permite mai ușor să-l transferați pe tavă).
- Dacă devine prea moale - pentru a mai putea lucra cu el, țineți-l la frigider cam 10 minute.
- Începeți să întindeți aluatul din centru spre margini și evitați să apăsați direct pe margini.
- Pe măsura ce întindeți treceți cu degetele peste aluat să vedeți dacă este uniform întins.
- Puneți aluatul la frigider pentru încă 15 minute
- După ce așezați aluatul în formă, puneți-l la cuptor pentru 20 de minute la 180 C.
- Fierbeți 2-3 minute urzica, apoi adăgați pentru un minut leurda și strecurați-le.
- Feliați ardeiul rondele.
- Amestecați toate ingredientețe într-un bol.
- Așezați ierburile pe blatul copt, turnați compoziția din ou deasupra și ornamentați cu ardeiul.
- Puneți la cuptor pentru 30-40 minute la 180C.
*Din aluatul care a rămas am taiat cu o formă specială frunzulițe care le-am adăugat deasupra cu 10 minute înainte să scot tarta din cuptor.
Bon Apetit!
î
Share:
Ravioli cu somon și icre roșii
Lipii din urzici