Ravioli cu somon și icre roșii
Ravioli cu Somon
Cea mai veche mențiune istorică a raviolelor apare în sec VIV în scrisoarea unui comerciant din Prato. De obicei ele erau servite vineri, la ceremonii religioase. Cel mai curios este că există și o zi națională a raviolelor în țara-mamă, Italia, pe 20 martie. Cuvântul ravioli, derivă din italianul “a înveli” .
Ingrediente:
Pentru aluat:
-
400g făină 00
-
1/2 sare
-
4 ouă
Pentru umplutură:
-
500g fileu de somon
-
ulei de măsline
-
2 linguri de ricotta
-
ceapă verde
-
pătrunjel
-
coaja rasă de la o lămâie
-
sare de mare și piper
Pentru sos:
-
400 ml frișcă
-
1 borcan de icre
-
sare de mare și piper
Pentru prepararea aluatului puteți folosi mașina pentru pasta:
Iar pentru a crea rapid formele perfecte pentru ravioli, folosiți una din formele Kitchen Craft: