Ingrediente

  • 50 gr unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • 500 gr de pulpă de dovleac 
  • 100 gr morcov
  • 100 ml frișcă 18%
  • 400 ml apă
  • 50 gr ciocolată neagră
  • 1 linguriță chilli 
  • 1 linguriță scorțișoară
  • sare și piper

Mod de preparare:

  1. Tocați ceapa și usturoiul și căliți-le în 20 gr de unt.
  2. Tăiați cuburi mari dovleacul și morcovul și rumenițe-le în alt castron în untul rămas și uleiul de măsline.
  3. Adăugați în castronul cu dovleac - ceapa și usturoiul călit și acoperiți cu capac pentru 20 minute până dovleacul devine moale.
  4. Adăugați chilli și apa - fierbeți vreo 5-10 minute.
  5. Finisați prepararea supei cu frișcă, sare, piper și da-ți supa prin blender iar pentru un rezultat mai fin treceți supa prin sită.
  6. Serviți supa cu ciocolată rasă și semințe de dovleac - (eu am adăugat semințe de in și de susan).

Bon Apetit!

 

Ultimile articole

Vezi toate

Lumea KitchenAid: Tradiție, inovație și perfecțiune în bucătăria ta - Eclair.md

Lumea KitchenAid: Tradiție, inovație și perfecțiune în bucătăria ta

Mai nou, am adus în magazinul nostru un brand cu o tradiție de excepție în bucătărie – KitchenAid, un simbol al calității, inovației și designului în bucătărie. Într-o perioadă în care fiecare detaliu contează, KitchenAid reprezintă alegerea perfectă pentru cei...

Citeşte mai mult

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult