Supă delicioasă de linte
Am încercat multe supe de linte până am renunțat, nu sunt mare fan al ei recunosc, însă combinația cu multe roșii și multă ceapă m-a uimit. Din acest motiv am simțit că e o rețetă care pot să o împărtășesc, dat fiind faptul că vine sezonul rece!
Ingrediente:
pentru 4-5 porții
- 300 g linte
- 250 g ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 300 g passata
- 2 linguri pastă de tomate
- 0.5 linguriță chimen
- 0.5 linguriță paprika afumată
- 2 linguri ulei de măsline
- 1.5 l bulion sau apă
- sare și piper
*iaurt grecesc pentru servit
Mod de preparare:
- Hidratați lintea în apă și lăsați-o peste noapte.
- Într-un castron încălziți uleiul de măsline, adăugați condimentele, ceapa feliată și usturoiul, prăjiți la foc încet timp de 15-20 minute până ceapa devine moale și puțin se caramelizează.
- Adăugați pasta de tomate, passata și lintea clătită sub un jet de apă.
- Turnați bulionul peste linte și fierbeți totul până lintea nu devine foarte moale.
- După ce supa s-a fiert, folosiți un blender pentru a o transforma într-o supă cremoasă.
- Reîncălziți supa cremă pe foc mic, adăugând apă dacă este prea groasă. Gustați și ajustați gustul cu sare și piper.
- Serviți supa cu iaurt.