Chifluțe simple din linte fără drojdie
Chifluțele din linte sunt dense, foarte nutritive și o alternativă mai sănătoasă la o pâine obișnuită. Vă sugerez să le păstrați într-un container închis după coacere.
Ingrediente:
- 160 g linte
- 160 g făină integrală (plus pentru formarea chifluțelor)
- 100 ml apă
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sare
*susan negru pentru decor
Mod de preparare:
- Înainte de a pregăti chiflele, spălați și clătiți lintea sub apă rece și lăsați-o să se hidrateze peste noapte. Puteți pune lintea într-un castron cu 2 căni de apă și lăsați-o să se înmoaie timp de cel puțin 8 ore.
- Puneți lintea într-un blender și adăugați apa. Amestecați până obțineți o pastă fină.
- Turnați compoziția într-un bol și adăugați restul ingredientelor.
- Într-un bol puneți un pic de făină, formați din aluatul moale o chifluță și dați-o prin făină, acest proces e puțin migălos.
- Coaceți chifluțele timp 40-45 min la 170 C până când devin aurii și s-au rumenit frumos.