Aceste scoici sunt un deliciu adevărat ele pot fi servite ca aperitive, precum sunt în imagine, iar dăcă preparați mai mult puree de morcov atunci pot fi și o mâncare de bază, porția optimală de scoici o constitue 5 unități per persoană, doar că în acest caz, considerați să aveți mai multe aperitive.
Pentru că am avut scoici proaspete cu cochilie frumoasă, le-am folosit ca aperitiv, dar le puteți procura și înghețate de la magazinul specializat Ocean Fish Moldova.
Ingrediente:
- 1 kg scoici St. Jacques cu cochilie (dacă doriți să le folosiți la servit.
- 500-600g morcov
- 50 g brânză cu mucegai
- puțină frișcă, adăugați după gust
- unt ghee
- 100 g icre opțional pentru servit
- sare și piper
Metodă de preparare:
1. Decojiți și fierbeți morcovii în apă sărată, când devin moi, puneți-i în mixer și faceți puree-ul, adăugați brânza, frișca și doar după asta sărați.
2. Prăjiți scoicile până se rumenesc puțin deasupra în unt ghee. Nu preparați scoicile în avans, ele se prepară repede și se usucă dacă le lăsați prea mult pe masa de sărbătoare. Serviți-le imediat și savurați din plin această delicatesă a mării.
Bon Apetit!

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult