Scoici St. Jacques cu puree de morcov
Aceste scoici sunt un deliciu adevărat ele pot fi servite ca aperitive, precum sunt în imagine, iar dăcă preparați mai mult puree de morcov atunci pot fi și o mâncare de bază, porția optimală de scoici o constitue 5 unități per persoană, doar că în acest caz, considerați să aveți mai multe aperitive.
Pentru că am avut scoici proaspete cu cochilie frumoasă, le-am folosit ca aperitiv, dar le puteți procura și înghețate de la magazinul specializat Ocean Fish Moldova.
Ingrediente:
- 1 kg scoici St. Jacques cu cochilie (dacă doriți să le folosiți la servit.
- 500-600g morcov
- 50 g brânză cu mucegai
- puțină frișcă, adăugați după gust
- unt ghee
- 100 g icre opțional pentru servit
- sare și piper
Metodă de preparare:
1. Decojiți și fierbeți morcovii în apă sărată, când devin moi, puneți-i în mixer și faceți puree-ul, adăugați brânza, frișca și doar după asta sărați.
2. Prăjiți scoicile până se rumenesc puțin deasupra în unt ghee. Nu preparați scoicile în avans, ele se prepară repede și se usucă dacă le lăsați prea mult pe masa de sărbătoare. Serviți-le imediat și savurați din plin această delicatesă a mării.
Bon Apetit!