Startul mesei de Crăciun la mine se asociază clar cu un aperitiv cald, care este ca o intrare lentă în festinul lung și delicios al acestei sărbători. Supele pot varia de la un an la altul, însă preferatul meu rămâne bisqu-el, este o introducere lentă la masa care urmează cu un gust foarte rafinat.

Din homar bineînțeles iese incredibil de gustos, eu am testat și cu creveți și este la fel de savuros și mai puțin laborios. Această supă se servește în porții mici, eu servesc nu mai mult de 200 ml, astfel ca să fie loc și pentru alte bucate.

Ingrediente

1 kg creveți întregi

2 linguri pastă de tomate

o mână de roșii uscate

1 praz

250 ml frișcă ori lapte de cocos

2-3 căței usturoi

2 l bulion de legume/pui

1 frunză de dafin

1-2 linguri de făină

50 g cognac

coaja rasă și de la o lămâie pentru servire

unt ghee pentru călire

nucșoară

sare și piper

Metodă de preparare:

1. Curățiti creveții puneți capurile și carapacea într-un bol, iar crevetele decojit separat, clătiți-le sub un jet de apă rece.

2. Căliți prazul într-un castron mare, când devine moale adăugați capurile, carapacea și roșiile uscate, țineți pe foc cca 15 min până creveții își schimbă culoarea, asezonați-i cu sare și piper. Adăugați cognacul, lăsați-l puțin să se evapore, adăugați pasta de tomate, amestecați și adăugați bulionul, lăsăți să fiarbă la foc mic timp de vreo 45 minute.

3. După ce supa este gata, dați-o prin blender static și strecurați masa printr-o strecurătoare fină.

4. În alt vas amestecați puțină supă cu făina, încât să nu aveți cocoloașe, puteți regla consistența prin făină, apoi adăugați masa la bulionul din creveți. Adăugați și frișca în castron, gustați și asezonați.

5. Opțional puteți prăji creveții cu unt ghee și coaja de la o lămâie și serviți-i cu supa. Puneți-i pe centru farfuriei la servire, va arăta ca în cele mai elaborate restaurante. Ori păstrați creveți pentru pate-ul din creveți. Rețeta în curând va urma.

Bon Apetit

1 comentariu

  • Anonymous
    • Anonymous
    • 4 iulie 2024, 20:52

    Wawwww! Cu aceasta reteta chiar m-ati frapat! Multumesc tare mult! Sarbatori fericite sa aveti!

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult