Un festin de sărbătoare trebuie să se termine cu un ceai și un desert delicios care îl așteaptă de obicei toți, cu întrebarea: “Da' la desert ce avem?” Avem pudding, nouă ne place mult clasicul englez, dar anul acesta am vrut să optăm pentru o rețetă mai sănătoasă.
Vă sugerez să coaceți 2 checuri deodată, a doua zi dimineața toți îl vor căuta.
Ingrediente:
- 100 g făină de migdale
- 200 g făină grâu, preferabil fără gluten
- 300 g zahăr de cocos
- 1 lingură semințe chia
- 1 linguriță mică bicarbonat de soda
- 1 linguriță mică praf de copt
- 100 ml lapte de migdale sau de cocos
- 8 linguri mari de ulei de cocos
- 5 linguri mari de praf de cacao
- 50 g stafide
- 50 g alune de pădure tăiate
- 200 g ciocolată
Metodă de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 C și ungeți bolul pentru pudding cu ulei de cocos, dacă nu aveți un bol rezistent la cuptor, va fi potrivită și o formă pentru tort de cca 20 cm.
Puneți semințele chia într-un bol cu 4 linguri de apă și lăsați-le pentru 10 minute.
Într-un bol amestecați făina de migdale, zahărul, făina de grâu, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de cacao. Adăugați laptele și uleiul topit de cocos, după ce obțineți o masă omogenă adăugați stafidele și alunele de pădure.
Turnați mixtura în forma pentru copt și coaceți circa o 75 - 90 minute. El trebuie să fie un pic moale în interior însă cuțitul să iasă curat din interior, dacă nu iese mai țineți la cuptor 5 - 10 minute. Pentru ultimele 30 minute de coacere acoperiți cu folie pudding-ul ca să se coacă în interior și să nu să se ardă deasupra.
După coacere lăsați-l să se răcească, topiți ciocolata și turnați peste pudding, decorați cu fructe, nuci sau crenguțe de rozmarin.
Bon appetit!
Ana-Maria Costișanu
Share:
Appfelstrudel, ștrudel vienez
Bisque de creveți