Un festin de sărbătoare trebuie să se termine cu un ceai și un desert delicios care îl așteaptă de obicei toți, cu întrebarea: “Da' la desert ce avem?” Avem pudding, nouă ne place mult clasicul englez, dar anul acesta am vrut să optăm pentru o rețetă mai sănătoasă.

Vă sugerez să coaceți 2 checuri deodată, a doua zi dimineața toți îl vor căuta.

Ingrediente:

- 100 g făină de migdale

- 200 g făină grâu, preferabil fără gluten

- 300 g zahăr de cocos

- 1 lingură semințe chia

- 1 linguriță mică bicarbonat de soda

- 1 linguriță mică praf de copt

- 100 ml lapte de migdale sau de cocos

- 8 linguri mari de ulei de cocos

- 5 linguri mari de praf de cacao

- 50 g stafide

- 50 g alune de pădure tăiate

- 200 g ciocolată

 

Metodă de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 C și ungeți bolul pentru pudding cu ulei de cocos, dacă nu aveți un bol rezistent la cuptor, va fi potrivită și o formă pentru tort de cca 20 cm.

Puneți semințele chia într-un bol cu 4 linguri de apă și lăsați-le pentru 10 minute.

Într-un bol amestecați făina de migdale, zahărul, făina de grâu, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de cacao. Adăugați laptele și uleiul topit de cocos, după ce obțineți o masă omogenă adăugați stafidele și alunele de pădure.

Turnați mixtura în forma pentru copt și coaceți circa o 75 - 90 minute. El trebuie să fie un pic moale în interior însă cuțitul să iasă curat din interior, dacă nu iese mai țineți la cuptor 5 - 10 minute. Pentru ultimele 30 minute de coacere acoperiți cu folie pudding-ul ca să se coacă în interior și să nu să se ardă deasupra.

După coacere lăsați-l să se răcească, topiți ciocolata și turnați peste pudding, decorați cu fructe, nuci sau crenguțe de rozmarin.

Bon appetit!

Ana-Maria Costișanu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult