Rosii coapte cu arome orientale

O rețetă super simplă și delicioasă din ingrediente obișnuite care pot fi ușor variate.

Este un aperitiv perfect noi chiar am și dejunat așa. Eu cred că ele pot decora frumos o masă de sărbătoare dar și poate fi un bun însoțitor a unui pește grilat. 

Cert este că roșiile din această perioadă sunt atât de bun e păcat de ratat deliciile naturii.

Ingrediente (pentru 2 porții)

  • 2 roșii
  • 2 linguri mari ulei de măsline
  • 1/4 de cupă de couscous
  • 10-12 bobițe de stafide
  • câteva nuci de care aveți (cele mai potrivite sunt de pin)
  • sare și piper
  • condimente - mentă șafran rozmarin
  • un cubuleț de unt

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.
  2. Scoațeți miezul din roșii și tocați-l mărunt.
  3. Turnați un crop de apă peste couscous puneți un cubuleț de unt și mestecați lăsați pe 5 minute.
  4. Prăjiți în uleiul de măsline, stafidele, nucile și roșiile tocate, puneți condimentele și asezonați cu sare și piper.
  5. Adăugați couscousul și umpleți roșii cu masa obținută. 
  6. Puneți la cuptor pentru 15-20 minute.

Bon Apetit!

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.