Risotto cu dovleac și migdale

Cum apare niște bulion în casă, imediat apar idei de risotto, supă sau vreun bourguignon la cuptor. În rest lucrurile sunt simple ca risotto, importante sunt ingredientele. Orezul trebuie să fie special pentru risotto, a fost numit așa în cinstea orașului italian Arborio. De ce îl recomand, pentru că este un pic crocant și în același timp soft. E o investiție acest orez, dar cutia are 1 kg, asta înseamnă 20 de porții. 

Conform metodei cu dovleacul puteți repeta rețeta cu ciuperci, sparanghel sau doar cu parmezan.

Ingrediente

Pentru 4 porții

  • 200 gr orez pentru risotto
  • 75 gr unt
  • jumătate lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 pahar cu vin (200 ml)
  • 800 ml bulion din carne, pește sau legume
  • 40 gr parmezan  
  • 300-400 gr dovleac
  • 1 ardei rosu (opțional)
  • migdale pentru servit
  • sare și piper pentru asezonare

Mod de preparare

  1. Tocați ceapa și rumeniți-o în ulei și 50 gr de unt.
  2. Adăugați orezul, amestecați și adăugați paharul cu vin. 
  3. Când se evaporă un pic vinul și aveți o masă cremoasă, adăugați treptat și încet 400 ml de bulion.
  4. Când orezul e aproape gata și masa din noua a devenit cremoasă, adăugați dovleacul tăiat cubulețe, ardeiul și 400 ml de bulion, mai lăsați pentru 10-15 minute. Asezonați cu sare și piper.
  5. La final, adăugați restul untului și radeți parmezanul, amestecați bine.
  6. Lăsa-ți sub capac să se unească gusturile, cam pentru 10 minute.
  7. Serviți cu parmezan ras și migdale sau alte nuci.

P.S. Spre final eu am colectat ardeiul din risotto pentru că n-am vrut să devină prea picant. 

Bon Apetit!