Dragii mei, azi e o zi minunată și am mai multe motive de fericire, primul este că am început să văd spanacul în vanzare tot mai des, iar eu îl ador, în special la această rețetă care e una tradițională în familia noastră. Al doilea e soarele și al treilea - acest dejun minunat care te binedispune pe o zi întreagă.

Ce imi place mult la această rețetă este versatilitatea ei, pot adăuga tot ce îmi vine prin cap, nuci sau pesmeți zdrobiți în mojar, condimente, ierburi (obligatoriu), roșii cherry și etc. Ea este extrem de ușoară și pe placul tuturor.

Ingrediente

pentru 2 porții

  • o caserolă de spanac (cam 250 g)
  • 2 ouă (pot fi și mai multe)
  • o crenguță de rozmarin
  • 30-50 ml frișcă 10% 
  • germeni de ceapă
  • sare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 C. 
  2. Blanșați spanacul 2 minute într-un castron cu apa care clocotește. Scurgeți bine de apă. 
  3. Tocați mărunt rozmarinul și ungeți tava de copt cu unt. Apoi puneți spanacul, adăugați frișca, presărați cu sare, piper și rozmarin.
  4. Puneți la cuptor pentru 14 minute (până se prinde albușul)
  5. Serviți cu pâine crocantă.

Bon Apetit!


 

 

 

 

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult