În mod curios, Tikka Masala de pui (chicken tikka masala) este o mâncare indiană care a fost inventată în restaurantele indiene din Marea Britanie.

Legenda spune că acest fel de mâncare a apărut din întâmplare, prin 1970, când un şofer de autobuz din Glasgow a intrat într-un restaurant indian şi a cerut chicken curry, dar a fost nemulţumit de cum arăta acesta (era prea uscat). În acel moment, bucătarului i-a venit ideea de a turna peste chicken curry puţină supă de roşii, în care a adăugat câteva condimente asiatice.

Rezultatul a fost surprinzător. Popularitatea Tikka Masala s-a răspândit cu mare viteză în Regatul Unit şi este considerată acum de unii "mâncare naţională britanică".

  • ulei vegetal
  • 1 ceapă mare tăiată cubulețe
  • 1/2 linguriță pudră de chilli 
  • 1 bucată de ghimbir
  • 1-2 ardei chilli
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 1 lunguriță tumeric
  • 2 lingurițe garam masala 
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1 linguriță pastă de roșii
  • 400 g roșii tocate
  • 4 bucăți piept de pui (cca 150 g fiecare) tăiate cubulețe
  • 4-6 linguri iaurt
  • 1 lingură curry
  • coriandru tăiat 
  • sare și piper

Mod de preparare

  1.  Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie pentru prăjit. Adaugă ceapa și călește-o câteva minute, apoi pune ardei chili tocați, ghimbirul și usturoiul și lasă la foc mic 2-3 minute până se înmoaie.
  2. Adaugă pudra chilli, tumericul, garam masala și zahărul și condimentează bine cu sare și piper măcinat. Ține tigaia pe foc 1-2 minute, amestecând.
  3. Adaugă în tigaie pasta de roșii și roșiile tocate, lasă sosul să mai fiarbă încet câteva minute, apoi ia tigaia de pe foc. Pune sosul într-un blender și amestecăl până se omogenizează. Șterge bine tigaia.
  4. Încălzește altă lingură de ulei de arahide în tigaie și prăjește ouiul până când se rumenește ușor pe toate părțile. Toarnă peste pui sosul din blender, curry și lasă să fiarbă circa 10 minute.
  5. Adaugă iaurtul și jumătate din coriandrul tocat. Servește puiul ornat cu restul de coriandru și cu garnitura de orez.

PS: Garam Masala poate fi pregătită și acasă cum am făcut-o și eu.

Garam Masala

  • frunză de dafin 
  • chimen
  • scorțișoară
  • cuișoare pulbere
  • cardamon
  • piper negru
  • semințe de coriandru
  • nucșoară pulbere

Le puteți râșni în mojar sau râșniță.

 

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult