La cât de frig este ultima vreme în martie și aprilie, primăvara își face apariția mai repede în bucătărie decât afară. Și pentru că tot ce e verde intens apare mai devreme după o iarnă lungă organismul nostru are extrem de multă nevoie de legumele și verdețurile sezoniere.
Leurda este un super aliment, ea conține sulfura de alil, care imprimă gustul şi mirosul caracteristice tuturor speciilor din genul Allium, carotenoizi, vitaminele A şi C, vitamine din complexul B, levuloza, ulei eteric complex, săruri minerale, calciu, fier, fosfor, natriu, magneziu, cupru şi proteine.
Pentru mine un alt argument mai este gustul, an de an aștept din ce în ce mai mult produsele de sezon.
În combinație cu nucile grecești care au un echilibru perfect de Omega 3 și Omega 6, acest pesto poate cu ușurință să fie adăugat la rețete tradiționale locale.
Ingrediente:
pentru 4 porții
- 200g leurdă
- 50g nuci grecești
- 50g alune de pădureâ
- 100ml ulei de nucă grecească
- 75g parmezan, opțional
- sare și piper
- 200 g paste din orez
- 400 g creveți
- condimente (paprika afumată, usturoi uscat)
- drojdie activă și busuioc pentru servire
Metodă de preparare:
- Tocați nucile în blender, adăugați leurda, uleiul și cașcavalul ras, asezonați cu sare și piper.
- Între timp fierbeți pastele conform timpului indicat pe ambalaj.
- Căliți condimentele preferate în unt ghee și adăugați creveții, serviți cât e fierbinte.
Bon Apetit!
Share:
Aperitiv din rădăcină de țelină
Broccoli în sos curry🥦