La cât de frig este ultima vreme în martie și aprilie, primăvara își face apariția mai repede în bucătărie decât afară. Și pentru că tot ce e verde intens apare mai devreme după o iarnă lungă organismul nostru are extrem de multă nevoie de legumele și verdețurile sezoniere.

Leurda este un super aliment, ea conține sulfura de alil, care imprimă gustul şi mirosul caracteristice tuturor speciilor din genul Allium, carotenoizi, vitaminele A şi C, vitamine din complexul B, levuloza, ulei eteric complex, săruri minerale, calciu, fier, fosfor, natriu, magneziu, cupru şi proteine. 

Pentru mine un alt argument mai este gustul, an de an aștept din ce în ce mai mult produsele de sezon.

În combinație cu nucile grecești care au un echilibru perfect de Omega 3 și Omega 6, acest pesto poate cu ușurință să fie adăugat la rețete tradiționale locale. 

Ingrediente:

pentru 4 porții

  • 200g leurdă
  • 50g nuci grecești 
  • 50g alune de pădureâ
  • 100ml ulei de nucă grecească
  • 75g parmezan, opțional
  • sare și piper
  • 200 g paste din orez
  • 400 g creveți 
  • condimente (paprika afumată, usturoi uscat)
  • drojdie activă și busuioc pentru servire

Metodă de preparare:

  1. Tocați nucile în blender, adăugați leurda, uleiul și cașcavalul ras, asezonați cu sare și piper.
  2. Între timp fierbeți pastele conform timpului indicat pe ambalaj.
  3. Căliți condimentele preferate în unt ghee și adăugați creveții, serviți cât e fierbinte.

Bon Apetit!

 

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult