(pentru 2 porții)
- Broccoli - o bucată de 400 gr
- Roșii în sucul lor - 240 gr
- Lapte de cocos - 400 gr
- Ceapă - 20 gr
- Ghimbir, rădăcină - 20 gr
- Turmeric (am folosit rădăcină, dar poate fi și praf), nuci caju, chili, unt, sare, piper.
Metodă de preparare:
Ceapa se taie mărunt. Ghimbirul, turmericul se dă prin răzătoare. Pe tigaia încălzită adăugăm untul și după ceapa, ghimbirul și turmericul. Adugăm roșiile mărunțite, laptele de cocos, sare, piper. Lăsăm să fiarbă la un foc mediu 10 min.
Tăiem atent broccoli în jumătate și ulterior în sferturi. Punem apa la fiert cu sare (suficientă pentru a acoperi broccoli). Lăsăm la fiert 3 minute (la mai mult timp, devine galben). După 3 minute, se scoate și adaugă în apă foarte rece, chiar cu gheață (pentru a fi crocant).
Adăugați în blender sosul, aduceți-l până la o consistență lichidă, omogenă.
În farfurie plasați întâi broccoli, adăugați sosul și presărați caju tăiat cu ardei chili, iar un pic de paprika afumată își va găsi locul ei de cinste.
Bon appétit!
Share:
Paste cu pesto din leurdă
Desert din 4 ingrediente: Crème Brûlée