Cremă de migdale cu căpșune proaspete

(pentru 8-10 porții)

Timpul preparării - 45 minute
Odihna - 6 ore

Malakof este un desert spectaculos de la înaltele curți rusești. Tortul Malakoff este unul din cele mai ușoare deserte care poate fi o adiție spectaculoasă în repertoriul Dumneavoastră. 
Numele Malakoff este rusesc și probabil originea tortului este de la Curtea Rusească când un bucătar șef francez a fost angajat pentru familia regală. 
 
Ingrediente
 
  • 1L căpșuni spălate și uscate
  • 1/3 cupă de lichior de portocale
  • 2/3 cupe de apă
  • 24 de biscuiți savoyardi
  • 220 gr unt (moale) 
  • 1 cupă zahăr
  • 1 1/3 cupe migdale tocate
  • 1/4 extracte de migdale 
  • 4 frișcă
Mod de prepare
 
  1. Curățați căpșunele de codiță, spălați-le și lăsați-le să se usuce.
  2. Tapetați cu hârtie o formă pentru tort cu înălțimea de 10 cm și diametru de 18 cm.
  3. Turnați lichiorul și apa și înmuiați într-o farfurie adâncă și înmuiați fiecare biscuite și puneți-i la uscat.
  4. Bateți untul și zahărul 3-4 minut în mixer sau cu telul până nu obțineți o cremă, adăugați lichiorul, extractul și făina de migdale.
  5. Bateți frișca până stropește pereții, adăugați în masa de migdale.
  6. Aranjați-le în formă de inel în recipentul de copt, adăugați o treime din cremă și mai aranjați un strat de biscuiți, adăugați crema,. repetați procedura încă o dată. Punem pentru 6 ore la frigider.
Acest desert ușor de vară poate fi decorat cu căpșuni proaspete și servit cu sos preparat din căpșunile rămase. Extrem de elegant și rafinat.
Bon apetit!

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult