Charlotte Malakoff

Cremă de migdale cu căpșune proaspete

(pentru 8-10 porții)

Timpul preparării - 45 minute
Odihna - 6 ore

Malakof este un desert spectaculos de la înaltele curți rusești. Tortul Malakoff este unul din cele mai ușoare deserte care poate fi o adiție spectaculoasă în repertoriul Dumneavoastră. 
Numele Malakoff este rusesc și probabil originea tortului este de la Curtea Rusească când un bucătar șef francez a fost angajat pentru familia regală. 
 
Ingrediente
 
  • 1L căpșuni spălate și uscate
  • 1/3 cupă de lichior de portocale
  • 2/3 cupe de apă
  • 24 de biscuiți savoyardi
  • 220 gr unt (moale) 
  • 1 cupă zahăr
  • 1 1/3 cupe migdale tocate
  • 1/4 extracte de migdale 
  • 4 frișcă
Mod de prepare
 
  1. Curățați căpșunele de codiță, spălați-le și lăsați-le să se usuce.
  2. Tapetați cu hârtie o formă pentru tort cu înălțimea de 10 cm și diametru de 18 cm.
  3. Turnați lichiorul și apa și înmuiați într-o farfurie adâncă și înmuiați fiecare biscuite și puneți-i la uscat.
  4. Bateți untul și zahărul 3-4 minut în mixer sau cu telul până nu obțineți o cremă, adăugați lichiorul, extractul și făina de migdale.
  5. Bateți frișca până stropește pereții, adăugați în masa de migdale.
  6. Aranjați-le în formă de inel în recipentul de copt, adăugați o treime din cremă și mai aranjați un strat de biscuiți, adăugați crema,. repetați procedura încă o dată. Punem pentru 6 ore la frigider.
Acest desert ușor de vară poate fi decorat cu căpșuni proaspete și servit cu sos preparat din căpșunile rămase. Extrem de elegant și rafinat.
Bon apetit!