Cremă de migdale cu căpșune proaspete
(pentru 8-10 porții)
Timpul preparării - 45 minute
Odihna - 6 ore
- 1L căpșuni spălate și uscate
- 1/3 cupă de lichior de portocale
- 2/3 cupe de apă
- 24 de biscuiți savoyardi
- 220 gr unt (moale)
- 1 cupă zahăr
- 1 1/3 cupe migdale tocate
- 1/4 extracte de migdale
- 4 frișcă
- Curățați căpșunele de codiță, spălați-le și lăsați-le să se usuce.
- Tapetați cu hârtie o formă pentru tort cu înălțimea de 10 cm și diametru de 18 cm.
- Turnați lichiorul și apa și înmuiați într-o farfurie adâncă și înmuiați fiecare biscuite și puneți-i la uscat.
- Bateți untul și zahărul 3-4 minut în mixer sau cu telul până nu obțineți o cremă, adăugați lichiorul, extractul și făina de migdale.
- Bateți frișca până stropește pereții, adăugați în masa de migdale.
- Aranjați-le în formă de inel în recipentul de copt, adăugați o treime din cremă și mai aranjați un strat de biscuiți, adăugați crema,. repetați procedura încă o dată. Punem pentru 6 ore la frigider.






Share:
Galette aux Prunes
Boeuf Bourguignon