Salata Tabbouleh
Spre deosebire de vecinii apropiați, bucătăria libaneză pune mai mare preț pe „meze“ sau aperitive in vocabularul nostru, o etalare de porții mici, reci și calde, atât de variată încât poate acoperi fără probleme o masă întreagă.În Liban se mănâncă fasole verde, fasole uscată, mâncare cu iaurt, 50 de feluri de mâncare cu orez, sosuri, noi vom pregati un aperitiv clasic numit Tabbouleh.
Ingrediente
2 legături de pătrunjel
1 legătură de mentă
1 ceapă roșie
2 roșii
jumătate de lămâie
60 gr cus cus sau bulgur
sare și piper
sucul de la o jumătate de lămâie
2 linguri de ulei
Mod de preparare
- Fierbem apa și într-un bol acoperim cus cusul cu apă *turnăm cu un deget mai mult decât conținutul din bol. Lasăm să se răcească.
- Mărunțim pătrunjelul, menta, ceapa, roșiile le punem într-un bol mare.
- Adăugăm cus cusul, scrugem, uleiul, sucul de lămâie, asezonăm cu sare și piper.
Bon Apetit!
Share:
Macarons desert fratuzesc
Desert dietetic din brânza