Salata Tabbouleh

Spre deosebire de vecinii apropiați, bucătăria libaneză pune mai mare preț pe „meze“ sau aperitive in vocabularul nostru, o etalare de porții mici, reci și calde, atât de variată încât poate acoperi fără probleme o masă întreagă.În Liban se mănâncă fasole verde, fasole uscată, mâncare cu iaurt, 50 de feluri de mâncare cu orez, sosuri, noi vom pregati un aperitiv clasic numit Tabbouleh.

Ingrediente
2 legături de pătrunjel
1 legătură de mentă
1 ceapă roșie
2 roșii
jumătate de lămâie
60 gr cus cus sau bulgur
sare și piper
sucul de la o jumătate de lămâie
2 linguri de ulei

Mod de preparare

  1. Fierbem apa și într-un bol acoperim cus cusul cu apă *turnăm cu un deget mai mult decât conținutul din bol. Lasăm să se răcească.
  2. Mărunțim pătrunjelul, menta, ceapa, roșiile le punem într-un bol mare.
  3. Adăugăm cus cusul, scrugem, uleiul, sucul de lămâie, asezonăm cu sare și piper.

Bon Apetit!

 

Latest Stories

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.