Macarons
Macarons este unul din deserturile mele preferate.
Biscuitele din bezea este ca o gură de fericire pentru cei dragi și însoțește perfect o ceremonie de ceai.
Rețeta a venit în Franța din Italia în 1533 adusă Catherine de Medici și bucătarul ei principal. Macaronsul a fost desăvârșit de patiserul francez Pierre Desfontaines adăugând la biscuite crema și lipindu-i unul de altul.
Atsfel ei au obținut unul din cele mai renumite sandwichuri din lume - macarons.
Prin urmare tot el a deschis în 1900 una din cele mai faimoase cafenele și astăzi Ladurée care sunt specializați în macaronsuri și se află la Paris.
Ingrediente
- 2/3 cupă făină de migdale (71 gr)
- 1 cupă zahăr pudră (117 gr)
- 2 albușuri de ou
- 1/4 cupă zahăr (30 gr)
- lapte condesat
- sare de himalaya
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 170 grade. Măcinați migdalele în procesul de alimente timp de un minut dacă le aveți întregi, apoi adăugați zahărul pudră și mai mestecați un minut.Este important ca ele să fie decojite, în caz că le aveți cu coajă, lăsați-le pe noapte în apă și apoi decojiți-le.
- Mestecați cu mixerul albușul până nu obțineți o bezea, începeți cu viteză medie cam 2 minute, adăugați zahărul și am bateți 2 minute.
- Adăugați colorantul dacă îl aveți. Alegeți un colorant praf sau gel întrucât unul lichid poate strica compoziția și mestecați cu mixerul 30 de secunde la cea mai înaltă treaptă de viteză.
- Mestecați toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă. Dacă mesetecați prea mult riscați să aveți macaronsuri plate. Dacă mestecați puțin el pot crăpa.
- Puneți într-un săculeț crema și aplicați-le pe tava tapetată. Trebuie să vă iasă cam vreo 35-40 biscuiți. Bateți tava de masa de 3-4 ori până macaronsurile nu devin plate.
- Lasați-le să se odihnească pentru 15-20 minute, la atingere ele nu trebuie să se lipească de deget.
- Puneți-le în partea de jos a cuptorului pentru 13 minute.
- Aplicați caramelă sau alt tip de cremă precum crema de unt sau gem.
Bon Apetit!
Share:
Chia Banana Pudding
Salata libaneza Tabbouleh