Supă de ceapă

Legenda supei de ceapă spune că aceasta a fost creată de Regele Louis al XV al Franței care se afla în casa vânătorească unde era doar ceapă, șampanie și unt. El a combinat toate aceste ingrediente și a ieșit supa de ceapă. Sinceră să fiu, doar după ce am gustat-o plină de curaj la o recepție în Parlamentul European, în Belgia, m-am îndrăgostit de ea și niciodată nu mi-aș fi putut imagina că această poate avea un gust atât de rafinat, de atunci supa a devenit una din preferatele mele și o gătesc cu regularitate.

Ingrediente 

  • 1 kg ceapa
  • 1 lingura mare de unt
  • 1 lingură mare de zahăr
  •  sare
  • 1 litru de bulion
  • 250 ml vin alb (sec)
  • 1 lingură mare făină de grâu
  • o legătuă de ierburi la alegere (rozmarin, frunze de dafin, cimbru)
  • 5-6 felii de paine 
  • 100 gr cascaval tare (emmentaller sau mazdam)

Mod de preparare

  1. Feliem toată ceapa în înelușe și o punem la călit într-un castron pe bază de unt.
  2. Adăugăm zahărul a obține efectul de caramelizare, adăugăm și puțină sare, călim la foc încet până obținem o culoare ușor cafenie a cepei.
  3. Pentru a obține o masă mai cremoasă adăugăm făina, amestecăm bine
  4. Adăugăm vinul, fierbem timp de 5-7 minute, în așa fel încât ceapă să absoarbă bine gustul de vin
  5. Adăugăm bulionul de vită sau de legume, aruncăm o legătură de ierburi și mai lăsăm vreo 20 de minute când supa este gata, asezonăm cu sare și piper proaspăt măcinat
  6. Uscăm pâinea, o ungem cu usturoi, o aranjăm în boluri presurăm cu cașcavalul ras *sau dacă cașcavalul este feliat subțire

*bulionul de legume se pregătește în prealabil puteți combina tot felul de legume și verdețuri, umpleți castronul cu legume și turnați apă ca să le acoperiți cu vreo 3 cm și lasa-ți la foc încet pentru 2 ore 

Sfaturi
Dacă doriți ca supa să fie mai transparentă, atunci nu adăugați făină.
Dacă vă place un gust de vin mai persistent atunci adăugați o cantitate  mai semnificativă de vin.
Bon Apetiti!
Fotografii realizate de Il Fotografo Artistic

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult