Oeuf en Cocotte
Ouăle en cocote sunt delicate ca sufleurile și ușoare pentru orice dimineață. De-a dreptul francezii sunt Dumnezei dacă e să ne referim la varietățile rețetelor cu ouă și întrebuințarea lor în bucătărie.
Oulăle en cocote se coc porționat câte 1-2 ouă în forme din ceramică sau cum le zic englezii - ramekins. Formele trebuie să le puneți într-un castron cu apă fierbinte de altfel, ouăle nu vor reuși să se încălzească în interior.
Ingrediente pentru 2 porții
- 1/2 lingură mare de unt
- 2 linguri mari de frișcă
- 2 ouă
- 30 gr spanac *poate fi înlocuit cu sparanghel, trufe, sos de roșii, creveți, ciuperci sau chiar bacon *e bine să le mărunțiți în prealabil
- sare și piper
Mod de preparare
Puneți cuptorul la 160 C și apa la fiert în castron între timp ungeți formele cu unt.
Când ajunge apa la fierbere, scufundați frunzele de spanac pentru un minut în apă.
Plasați formele în apa care abia clocotește, puneți frișca și spanacul în forme.
Când spanacul și frișca se încălzește, puneți oul.
Plasați formele în partea centrală a rolei pentru 7-10 minute, ele trebuie să se prindă, dar să nu fie tari. Ouăle se vor întări un pic după ce le scoateți din acest motiv e important să nu fie ținute peste timp.
Asezonați-le cu sare și piper și serviți-le cu baghetă crocantă.
Formele pentru ouă le găsiți în magazinul nostru sau le puteți comanda online.
https://www.eclair.md/collections/highland-fling-1/products/set-2-cupe-desert
Bon Apetit!