Uneori vreau să cred că în rai ciocolata e fără calorii întrucât indubitabil ciocolata e cea mai ieftină și eficientă terapie. Amintește-ți clipa în care guști o bucățică -acest sentiment angelic cum se topește gradat și își deschide aroma.

Ai ghicit ce fac în timp ce scriu? Da! Savurez o tabletă mică cu mare dor de Belgia și Chocolatarie-ile lor extraordinare. Oricine care a intrat într-un astfel de magazin, rămâne îmbătat de mireasma ciocolatei, iar această exeperiență lasă o amprentă puternică chiar și pentru cei care nu se consideră gurmanzi. 

Pentru mine informația că ciocolată e superbă pentru creier, vase sangvine, inimă, plină de vitamine și antioxidanți, e în plus! pentru că sincer, atunci când rămâi unu la unu cu ea, nimic nu mai contează. 

Cândva citisem cartea "Chocolat" de Joanne Harris, cu mare drag o recomand întrucât e incomparabilă cu filmul. Era un fel de patiserie micuță, într-o provincie din Franța, vindea ciocolată și marțipan, atât de mult a promovat cultura ciocolatei și a cafelei acolo, încât duminica oamenii în loc de biserică veneau la ea, la mica sa teresă. La un moment dat a venit Părintele de la biserică, a certat-o că oamenii aleg patiseria ei în locul slujbelor, iar la un moment dat a început și el să vină, "regulat și cu plăcere" cum zice o prietenă.

Gusturile culinare se elevează în timp și prin experiențe, înainte mâncam doar ciocolată cu lapte, acum am început să percep gustul curat al ei, spre exemplu ciocolata cu 90% conținut de cacao, mai mult de 2 bucățele nu ești în stare să mănânci, decât să-ți încarci organismul cu calorii goale a unui produs ieftin, ia-ți o ciocolată scumpă, gustă câte puțin, crede-mă ea ține și 3 săptămâni. În poza de sus eu am fotografiat boabele de cacao rase, *raw, o utilizez în amestecuri cu miere și un pic de lapte, dacă mai adaugi unt de cacao, obții o ciocolată homemade. 

Percepe viața prin gusturi, eu așa fac și cumva devine mai plină de sens și conținut.

Fotografii realizate de Ana-Maria Cojocaru

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult