Aperitiv cu bacon și confitură din ciocolată
Această rețetă este un aperitiv sofisticat și simplu în același timp, perfect pentru a aduce un strop de origalitate la masa de sărbătoare.
Confitura de ciocolată cu o notă subtilă de vin roșu, adaugă un contrast interesant baconului crocant.
(pentru 4 persoane)
Ingrediente pentru confitura:
2 linguri ulei vegetal
4 cepe mici
2 linguri oțet balsamic
2 linguri zahăr brun
200 ml vin roșu
Sare după gust
25 g ciocolată neagră
Pentru asamblarea tartinelor:
8 bucăți de bacon
8 felii de pâine
200 g cașcaval Emmentaler
Mod de preparare:
Încălziți 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie. Adaugăți 4 cepe mici tocate și gătește-le până devin aurii. Adaugăți 2 linguri de oțet balsamic și 2 linguri de zahăr brun. Amestecați până se topește zahărul.
Turnați 200 ml de vin roșu și lasă să fiarbă până se reduce la jumătate. Condimentați cu sare după gust. La final, adaugă 25 g de ciocolată neagră și amestecați până se topește complet. Lăsați la răcit.
Puneți 8 bucăți de bacon într-o tavă și coaceți-le în cuptor până devin crocante. Între timp, uscați 8 felii de pâine în toaster sau în cuptor. Rade 200 g de cașcaval Emmentaler.
Ungeți fiecare felie de pâine prăjită cu o cantitate generoasă de confitură de ciocolată. Așezați deasupra fiecare felie de pâine prăjită câte o bucată de bacon crocant. Presarăți deasupra cașcavalul ras Emmentaler. Puneți tartinele înapoi în cuptor pentru câteva minute, până când cașcavalul se topește și devine auriu.
Serviți tartinele calde, ca un aperitiv savuros și inedit pentru masa de Crăciun.
Bon Apetit!