Nu pot să nu ador această rețetă, pentru că rezultatul este excepțional într-un timp atât de scurt. Nu e nevoie de malaxor și nici prea mare efort că să parfumez casa cu aroma pâinii. Iar coacerea pâinii și aluatul este ca o meditație, nu poate să nu aducă plăcere.
Ingrediente:
  • 1 kg făină 
  • 700 ml apă
  • 20 g miere
  • 14 g drojdie uscată
  • 50 g ulei
  • 20 g sare
Mod de prepare:
Într-un bol cu apa călduță adăugăm mierea, sarea, drojdia și amestecăm, apoi adăugăm făina și amestecăm puțin alual cu o spătulă. Acoperim bolul cu o folie de plastic și lăsăm să crească aluatul pentru o oră.
După prima dospire, amestecați puțin aluatul deja bine format, acoperim din nou aluatul și îl mai lăsăm pentru 30 minute.
Răsturnăm aluatul pe un blat tapetat cu făină, aplatizăm aluatul și îl pliem în 3 pe o latură și în 3 pe altă latură, presurăm cu multă făină pâinica noastră în devenire și o acoperim cu o pânză umedă și o lăsăm la dospit o oră.
Transferăm aluatul într-un castron de 5L termorezistent, acoperim cu capac și îl punem rapid în cuptorul încins la 240 C, coborâm temperatura la 230 C și coaceam pâinea timp de 30 de minute, după scoatem capacul și mai coacem timp de 15 minute la 200 C.
Îm mod normal pâine se răcește timp de o oră, sper să rezistați, din experiență., eu n-am rezistat niciodată.
Bon Apetit!

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult