Conchiglie - în traducere din italiană - scoici, de unde și provine numele acestor paste uriașe care pot fi umplute cu oirce vă vine în gând, precum ar fi fructele de mare, piept de pui somon cu creveți și frișcă sau ciuperci etc. 

Eu ador platourile mari cu mâncare, le asociez cu weekenduri în familie și multă lume la masă. Așa miroase a casă, pentru că la restaurant așa ceva nu găsiți și nici nu-i nevoie. Fiecare are să rămână cu alura sa.

Rețeta e simplă dar un pic durează prepararea.

Ingrediente (6-8 porții):

  • Jumătate de pachet de scoici
  • 2 legături de busuioc
  • 2 cutii de roșii întregi decojite (am utilizat 3 conform unei rețete și a fost prea mult)
  • 2 bile mare de mozzarele
  • 300 grame de ricotta
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • 3 căței de usturoi 
  • o lingură de zahăr
  • parmezan

Mod de preparare:

  1. Fărămițați cu mâinele roșiile, tocați mărunt o legătură de busuioc și tăiați felii 3 căței de usturoi, încingeți tigaia, turnați un pic de ulei, căliți usturoiul până devine auriu apoi puneți roșiile, zahărul și busuiocul, lăsați pentru 30 minute la foc încet. Asezonți cu sare și piper.
  2. Puneți un castron cu apă la fiert, adăugați un pic de sare și fierbeți pastele până devin foarte al dente scurgeți bine apa și lăsați-le la uscat.
  3. Tăiați mărunt mozzarele și amestecați cu ricotta.
  4. Umpleți fiecare scoică cu o frunză de busuioc și amestecul de brânză.
  5. Turnați jumătate din sosul fiert pe tava de copt și așezați peste el scoicile restul sosului turnaț-l deasupra lor.
  6. Puneți pentru 35-40 minute la cuptorul preîncălzit la 170 C cu o folie de aluminiu deasupra.
  7. Scoateți tava, presurați niște parmezan ras, (opțional niște felii de mozarela) mai lăsați 10 minute la cuptor fără folie

Bon Apetit!

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult