Chec de branza pudrat cu dragoste

Un chec care a adunat o sumedenie de laude de la colegii de serviciu, a cucerit printr-o aromă puternică și o textură fină și umedă în interior - iar gustul brânzei nu se simte deloc.

Impresionant este că checul care mai mult îl asociez cu vorbitorii de limba engleză - a apărut în Roma antică. Inițial se amesteca piureul din orz cu stafide, nuci, rodie și alte ingrediente.

A devenit mai popular în secolul XVI acest fapt, istoricii îl leagă de apariția zahărului iar numele îi vine din engleză - "cake" iar în poloneză este identic cu denumirea rusească "keks".

Ingrediente

  • 400 gr de brânză de copt (eu am utilizat cu grăsime de 16%)
  • 1 pachet de unt
  • 4 ouă
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 170 gr făină
  • 200 gr zahăr extrafin
  • sare
  • zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C și separați albușurile și gălbenușurile.
  2. Bateți albușurile cu un pic de sare până obțineți o spumă ușoară.
  3. În alt bol, bateți zahărul vanilat, un pic de sare, untul moale, zahărul și gălbenușurile până obțineți o cremă fină.
  4. Adăugați în 3 etape brânza (preferabil să o dați prin sită).
  5. Incorporați cu mișcări ușoare în cremă albușurile, în 2 etape.
  6. Turnați masa în formă unsă cu unt și puneți la cuptor pentru 60 de minute la temperatura de 170 grade C.

Bon Apetit!