Un chec care a adunat o sumedenie de laude de la colegii de serviciu, a cucerit printr-o aromă puternică și o textură fină și umedă în interior - iar gustul brânzei nu se simte deloc.

Impresionant este că checul care mai mult îl asociez cu vorbitorii de limba engleză - a apărut în Roma antică. Inițial se amesteca piureul din orz cu stafide, nuci, rodie și alte ingrediente.

A devenit mai popular în secolul XVI acest fapt, istoricii îl leagă de apariția zahărului iar numele îi vine din engleză - "cake" iar în poloneză este identic cu denumirea rusească "keks".

Ingrediente

  • 400 gr de brânză de copt (eu am utilizat cu grăsime de 16%)
  • 1 pachet de unt
  • 4 ouă
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 170 gr făină
  • 200 gr zahăr extrafin
  • sare
  • zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C și separați albușurile și gălbenușurile.
  2. Bateți albușurile cu un pic de sare până obțineți o spumă ușoară.
  3. În alt bol, bateți zahărul vanilat, un pic de sare, untul moale, zahărul și gălbenușurile până obțineți o cremă fină.
  4. Adăugați în 3 etape brânza (preferabil să o dați prin sită).
  5. Incorporați cu mișcări ușoare în cremă albușurile, în 2 etape.
  6. Turnați masa în formă unsă cu unt și puneți la cuptor pentru 60 de minute la temperatura de 170 grade C.

Bon Apetit!

 

Ultimile articole

Vezi toate

Lumea KitchenAid: Tradiție, inovație și perfecțiune în bucătăria ta - Eclair.md

Lumea KitchenAid: Tradiție, inovație și perfecțiune în bucătăria ta

Mai nou, am adus în magazinul nostru un brand cu o tradiție de excepție în bucătărie – KitchenAid, un simbol al calității, inovației și designului în bucătărie. Într-o perioadă în care fiecare detaliu contează, KitchenAid reprezintă alegerea perfectă pentru cei...

Citeşte mai mult

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult