Un chec care a adunat o sumedenie de laude de la colegii de serviciu, a cucerit printr-o aromă puternică și o textură fină și umedă în interior - iar gustul brânzei nu se simte deloc.
Impresionant este că checul care mai mult îl asociez cu vorbitorii de limba engleză - a apărut în Roma antică. Inițial se amesteca piureul din orz cu stafide, nuci, rodie și alte ingrediente.
A devenit mai popular în secolul XVI acest fapt, istoricii îl leagă de apariția zahărului iar numele îi vine din engleză - "cake" iar în poloneză este identic cu denumirea rusească "keks".
Ingrediente
- 400 gr de brânză de copt (eu am utilizat cu grăsime de 16%)
- 1 pachet de unt
- 4 ouă
- 1 plic de praf de copt
- 1 plic de zahăr vanilat
- 170 gr făină
- 200 gr zahăr extrafin
- sare
- zahăr pudră
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade C și separați albușurile și gălbenușurile.
- Bateți albușurile cu un pic de sare până obțineți o spumă ușoară.
- În alt bol, bateți zahărul vanilat, un pic de sare, untul moale, zahărul și gălbenușurile până obțineți o cremă fină.
- Adăugați în 3 etape brânza (preferabil să o dați prin sită).
- Incorporați cu mișcări ușoare în cremă albușurile, în 2 etape.
- Turnați masa în formă unsă cu unt și puneți la cuptor pentru 60 de minute la temperatura de 170 grade C.
Bon Apetit!
Share:
Sufleu de branza cu lamaie
Les Crepes - cuceresc inima oricui