Un chec care a adunat o sumedenie de laude de la colegii de serviciu, a cucerit printr-o aromă puternică și o textură fină și umedă în interior - iar gustul brânzei nu se simte deloc.

Impresionant este că checul care mai mult îl asociez cu vorbitorii de limba engleză - a apărut în Roma antică. Inițial se amesteca piureul din orz cu stafide, nuci, rodie și alte ingrediente.

A devenit mai popular în secolul XVI acest fapt, istoricii îl leagă de apariția zahărului iar numele îi vine din engleză - "cake" iar în poloneză este identic cu denumirea rusească "keks".

Ingrediente

  • 400 gr de brânză de copt (eu am utilizat cu grăsime de 16%)
  • 1 pachet de unt
  • 4 ouă
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 170 gr făină
  • 200 gr zahăr extrafin
  • sare
  • zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C și separați albușurile și gălbenușurile.
  2. Bateți albușurile cu un pic de sare până obțineți o spumă ușoară.
  3. În alt bol, bateți zahărul vanilat, un pic de sare, untul moale, zahărul și gălbenușurile până obțineți o cremă fină.
  4. Adăugați în 3 etape brânza (preferabil să o dați prin sită).
  5. Incorporați cu mișcări ușoare în cremă albușurile, în 2 etape.
  6. Turnați masa în formă unsă cu unt și puneți la cuptor pentru 60 de minute la temperatura de 170 grade C.

Bon Apetit!

 

Latest Stories

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.