La cercetări au participat de asemenea, oamenii de știință de la Universitatea Essex și Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, ei au studiat 36 de participanți cu vârsta de peste 60 de ani.
Pentru a evalua funcțiile cognitive ale participanților, cercetătorii au făcut ca aceștia să fie supuși unor teste neuropsihologice și imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) pentru a privi structura creierului lor.
Cercetătorii au descoperit că participanții care au băut ceai de cel puțin patru ori pe săptămână timp de cel puțin două decenii au avut funcții îmbunătățite ale creierului, care, de asemenea, protejează împotriva declinului cognitiv de vârstă.
Există trei ingrediente cheie în ceai care sunt atribuite acestor beneficii pentru sănătate - catechină, L-teanină și cafeină.
Conform studiului, catechinul este legat de „îmbunătățiri ale recunoașterii memoriei și a performanței memoriei de lucru”, iar L-teanina poate reduce „frecvențele cardiace induse de stres”. Nivelurile de cofeină din ceai au fost mult timp apreciate pentru o funcționare cognitivă îmbunătățită, de asemenea.
Studiile anterioare au relevat faptul că ceaiul poate scădea, de asemenea, riscul de cancer, boli cardiovasculare, reduce mortalitatea și niveluri mai mici de stres.
Share:
Culoarea anului 2020: Porțelanul Chinez
Eclair Black Friday: până la 50% reducere