De 6 ani importăm cafetiere și prima cafea de dimineață e făcută obligatoriu în presa franceză. Cafeaua are multe secrete, însă cum să iasă perfect, vă spunem noi cea mai bună metodă de prepare.

Primul design al cafetierei a fost patentat de Frenchmen Mayer și Delfogre în 1852. Acesta nu avea lamela de jos, însă forma carafei de care ne bucurăm pănă azi, este datorită lor. 

Prima patentă a cafetierei care o utilizăm astăzi, a fost obținută de Attilio Calimani și Giulio Moneta în 1929, ei au adăugat lamela de jos care presează băutura.

În prezent această patentă este deținută doar de două companii în lume, una dintre care este La Cafetiere. 

Băutorii de cafea laudă această metodă de preparare din cauza gustului său superior și a calității sale, mai mult de atât în presă obțineți gustul complet al cafelei, așa cum intenționează natura.

De asemenea, ea este mai prietenoasă cu pământul. Nu trebuie să vă prelucrați cafeaua prin filtre care îndepărtează uleiurile bune din cafea și în același timp nu consumați impurități care se rețin în mașinele de scurgere a cafelei, plus la toate, este 100% ecologică întrucât cafeaua ulterior poate fi folosită ca îngrășământ la flori

Metoda de Preparare

Proporția este esențială: 

*1g de cafea pentru 15 g de apă

Pentru o cafetieră mare, ar fi proporția de 32 g cafea pentru 480 g apă

  1. Ar fi perfect să aveți boabe proaspete de cafea și să le râșniți manual înainte să preparați băutură atunci veți savura gustul complet al cafelei.
  2. Cu cât mai bună este apa, cu atât mai bună va fi cafeaua, folosiți cea mai bună apă care o aveți la îndemână.
  3. Niciodată nu folosiți apa care fierbe, ea va distruge cafeaua și îi va conferi un gust rău, folosiți apa fierbinte de aproximativ 96C.
  4. Turnați un pic de apă fierbinte în cafetieră ca să o încălziți, exact ca în cazul ceaiului și după care adăugați cafeaua ca să se deschidă treptat aromele, lasați-o pe 2 minute.
  5. Adăugați restul apei, amestecați exact peste încă 2 minute ca să incorporați toată cafeaua în apă și mai lasați 2 minute. 
  6. După aceasta, apăsați presa și cafeaua e gata pentru servit.

Savurați și scriețe-ne în comentarii dacă ați încercat această metodă.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.

Ultimile articole

Vezi toate

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect - Eclair.md

Porțelan vs. Ceramică: Care sunt diferențele și cum alegi corect

Atunci când vine vorba de alegerea vaselor, farfuriilor sau obiectelor decorative pentru casă, portelanul și ceramica sunt două opțiuni populare care pot părea similare la prima vedere. Totuși, aceste două materiale au caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite...

Citeşte mai mult

Popularitatea ceaiului negru în Europa - Eclair.md

Popularitatea ceaiului negru în Europa

Ceaiul este o băutură universală care, de-a lungul secolelor, a fost adoptată și adaptată de diverse culturi din întreaga lume. Totuși, tipurile de ceai preferate și consumate variază semnificativ între regiuni. În Europa, ceaiul negru este preferatul majorității consumatorilor, în...

Citeşte mai mult

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati - Eclair.md

Totul despre ustensilele de bucătărie cu și fără BPA, PVC, ftalati

Într-o eră în care sănătatea și bunăstarea sunt priorități fundamentale, alegerea ustensilelor de bucătărie poate avea un impact semnificativ asupra stilului nostru de viață. Deși s-ar putea să nu ne gândim adesea la ele, materialele din care sunt fabricate ustensilele...

Citeşte mai mult