Boeuf Bourguignon
- 180 gr becon
- 1 lingură ulei de măsline
- 1.2 kg file de vită
- 1 morcov tăiat
- 1 ceapă tăiată
- 1 lingură mică de sare
- 1/4 lingură mică de piper
- 2 linguri mari de făină
- 3 cupe de vin roșu tânăr
- 2-3 cești bulion de vită (pagina 131)
- 1 lingură mare de pastă de tomate
- 2 căței de usturoi
- 1/2 cimbru
- o frunză de dafin
- pielea beconului blanchir
- 18-24 ceapă glazurată
- 450 gr de ciuperci prăjite în unt
- Tăiați coaja beconului și tăiați-l în fâșii cu lungime de 4 cm. Fierbeți beconul într-un 1.5 l de apă timp de 10 minute. Vărsați apa și uscați beconul.
- Preîncălziți cupotorul la 230 C
- Rumeniți beconul într-o lingură de ulei și puneți-l la uscat. Puneți din nou cratița la prăjit până grăsimea nu începe să scoată un pic de fum.
- Uscați carnea în șervețele de hârtie, dacă carnea va umedă, ea nu se va rumeni. Prăjiți din toate părțile fileul și adăugați-l la becon.
- Rumeniți legumele tăiate în această grăsime și scurgeți-o.
- Adăugați făina, sare și piperul, scuturați recipientul ca ingredientele să se amestece uniform. Puneți pentru 4 minute în mijlocul cuptorului, după, scoateți recipientul din cuptor și mai scuturați odată și mai puneți pentru 4 minute la cuptor. În acest mod untul se va rumeni și ca acoperi vita care a format o crustă. Scoațeți cratița și coborâți cratița la 160 C.
- Adăugați vinul și bulion atâta cât să acopere carnea, adăugați pasta de tomate, usturoiul, verdețutile și beconul. Aduceți până la fierbere pe aragaz, acoperiți cu capacul, plasați castronul în partea de jos a cuptorului și reglați temperatura până nu clocotește ușor, lăsați pentru 3-4 ore.
- Între timp tăiați pălăriile, ungețile cu unt și lasați-le pe grill sau tigae, pe 4 minute pe o parte și 4 pe alta, până nu se înmoaie.
- Pregătiți ceapa după această rețeta.
- Când scoațeți vita de la cuptor, adăgaugați legumele. Serviți în felul următor, primul strat să fie vita, iar al doilea - legumele.
- 18-23 cepi micuțe
- 1.1/2 linguri mari unt
- 1.1/2 ulei vegetal
- 1/2 cupă bulion de vită
- sare și piper
- buchet garni (4 codițe de pătrunjel, 1/2 frunză de dafin, 1 lingură de cimbru) legate în bint
- Turnați într-o tigaie uleiul și untul, înfierbântați și adăugați ceapa până n-o rumeniți maximal de uniform, în același timp fiți atenți să nu distrugeți textura sa.
- Adăugați bulionul, sarea, piperul și buchetul garni, acoperiți cu un capac și fierbeți până nu se evaporează lichidul. Când totul este gata, scoateți buchetul garni.
- 3L de carne și oase
- 2 linguri mici sare
- 2 morcovi curățați
- 2 tulpine de telina
- buchet garni
Share:
Charlotte Malakoff
Supa picanta de dovleac cu ciocolata neagra