3 rețete de cafea rece, pentru zile de vară

 

Sunteți printre iubitorii de cafea, la fel ca și noi? Vara putem experimenta cu metodele și rețetele de preparare. Așa că am ales 3 rețete pe care le împărtășim cu tine, care te vor energiza și îți vor oferi acel moment de plăcere de după amiază. 

1. Cafea italiană cu lapte de migdale

Caffè alla Salentina este o băutură foarte răcoritoare, pe bază de cafea şi lapte de migdale. Este esenţial ca ea să fie pregătită cu câteva ore în avans, astfel încât laptele să apuce să îngheţe. 

Ingrediente:

 Pentru 1 pahar

 50 ml de espresso sau mocca

 300 ml de apă

 100 g de sirop de lapte de migdale

MODUL DE PREPARARE

Prepară un espresso sau o cafea mocca. Pune 6-7 cuburi de lapte de migdale într-un pahar mare. Toarnă cafeaua fierbinte şi neîndulcită peste gheaţă. Serveşte cu un pai.

Cuburi de gheaţă din lapte de migdale

Diluează siropul de lapte de migdale cu apă rece. Toarnă-l în forme speciale de cuburi de gheaţă. Lasă-le în congelator timp cel puţin 3 ore.

2. Iced Mocha

Aceasta este o reţetă cu adevărat nemaipomenită - combinaţia clasică de frişcă si ciocolată se îmbină cu aroma cafelei pentru a crea  o băutură delicioasă şi răcoritoare.

Ingrediente

 Pentru 1 pahar

 50 ml de cafea

 50 ml de ciocolată rece cu frişcă

 6-7 cuburi de gheaţă

 1 l de lapte

 175 g de zahăr

 140 g de cacao

MODUL DE PREPARARE

Pregăteşte cafeaua. Pune gheaţă într-un pahar de cocktail şi toarnă peste ea ciocolată răcită, pe care, anterior, ai topit-o în 50 ml de lapte. Adaugă cafeaua şi frişcă, pentru topping.

Ciocolata caldă

Pune la fiert 1 litru de lapte. Adaugă amestecul de pudră de cacao şi zahăr, preparat înainte. Fă focul mic şi lasă amestecul să fiarbă până când se îngroaşă (timp de 10 minute sau mai mult, în funcţie de consistenţa dorită). Lasă-l să se răcească şi serveşte cu plăcere!

3. Irish Coffee Inversat

Aceasta este o specialitate de cafea care te încălzeşte din cap până în picioare! Vei descoperi un amestec cremos şi catifelat, cu aromă intensă de Irish whiskey şi de cafea italiană cu gust bogat. Este o reţetă ideală pentru zilele mai răcoroase, creată pentru a încălzi inimile celor care o savurează.

Ingrediente

 Pentru 5 pahare

 250ml de lapte integral

 300g de frişcă lichidă

 100ml de Irish whiskey

 100g de zahăr

 9g de gelatină alimentară foi

MODUL DE PREPARARE

Toarnă laptele, frişca şi zahărul într-o tigaie mică şi pune-o pe aragaz, la foc scăzut. Chiar înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă, pune o foaie de gelatină într-un recipient umplut cu apă rece şi las-o aproximativ 2 minute la înmuiat. Când amestecul începe să fiarbă, adaugă gelatina în tigaie. Amestecă încet şi stinge apoi focul. Adaugă şi whiskey-ul şi amestecă bine. Toarnă circa 100g de conţinut în fiecare pahar şi ţine-le în frigider timp de 24 de ore ca să se răcească. Scoate apoi frişcadin frigider şi toarn-o peste o ceaşcă de cafea preparată. Irish Coffee-ul Inversat este gata să fie servit!

Apropo, avem o întreagă categorie de produse pentru preparrarea și servirea cafelei, te invităm aici să le descoperi: Totul pentru cafea


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.