Amenajarea Mesei de Paști

Astăzi vrem să vă povestim un pic despre masa noastră de Paști, mai exact ce am folosit pentru ea și cum am decorat-o. 

Deseori ne gândim cât de relevantă este noțiunea "masă perfectă" întrucât perfecțiunea este un termen atât de subiectiv și totuși amenajarea mesei după noi, este un proces de creație în care noi manifestăm un soi de artistism. Poate uneori ca să te simți mai liber în creație, e bine să excludem din vocabular cuvântul "perfect" și să ne lăsăm ghidați de intuiție.

Evident sunt câteva reguli care ne ajută să ne organizăm decorul, haide-ți să le enumerăm!

1. Culorile sunt un element cheie în orice amenajare, clasicii designului spun că ochiilor noștri le place când sunt combinate nu mai mult de 3 culori, printre care alb și negru se consideră non-culori. Noi am utiizat albastru azurin și l-am combinat cu un roz piersic, avem și elemente cafenii care sunt complementare cu cele sus enumerate.

2. Fața de masă este un element indespensabil dacă ținem cont de eticheta servirii, în aceiași categorie intră și șervețelele care pot fi folosite de oaspeți pentru a proteja brațele. Noi am utilizat și o traversă care am ondulat-o pentru a conferi o suflare ușoară mesei noastre.

3. Elementul central este accentul principal al mesei, aici puteți conecta fantezia Dumneavoastră pentru că a venit și clipa creației. Întrucât masa noastră a fost dreptunghiulară, noi am optat pentru simetrie și am decorat doar spațiul traversei, pentru asta am utilizat elemente naturale precum au fost ghiveciurile cu flori, Dvs. puteți utiliza iarba de grâu sau lalele, ele vor conferi un aer de sezon mesei Dvs. Iepurașii sunt un element clasic în decorul de Paști de regulă el este aducătorul de ouă, în cultura europeană el aduce dulciuri doar copiilor care au avut un comportament bun, deasemenea puteți utiliza mieluți decorativi și ouă încrustate, noi am utilizat ouă de porțelan, pene, ouă din ciocolată, iepurași din pânză și ceramică. 

4. Pasca, cozonacul și ouăle sunt un element distinctiv al mesei pascale în special în cultura noastră. Mirosul de cozonac este acel clișeu care ne aduce în copilărie. Fiți originali și transformați ouăle și cozonacii în rege și regină la masa pascală, aranjați ouăle în suporturi speciale și serviți cozonacii ca un desert special.

5. Decorul din farfurie ne dă un prilej de a saluta frumos oaspeții sau chiar membrii familiei. Noi am utilizat suporturile pentru ouă asta fiind cea mai simplă metodă de decorare, mai sofisticat ar fi să scrieți pe bilețel numele oaspetelui și să puneți un mic cadou în farfurie, precum ar fi un iepuraș decorativ sau unul din ciocolată sau poate chiar un ou de ciocolată.

6. Farfuriile sunt indispensabile, francezii spre exemplu au de regulă 4 seturi acasă, unul de bază, altul festiv (indiferent de sezon), unul pentru Crăciun și altul pentru Paști, ei și ca să revenim la subiect, ideal e să aveți farfurii neutre dacă nu aveți un set cu un decor de primăvară. Trebuie să luați în considerație și culoarea farfuriilor când faceți referire la 3 culori de bază. Farfuria care stă deasupra are diametrul de 21 cm, ea este utilizată prima pentru aperitive, când este servită mâncarea de bază (în cultura noastră "masa caldă"), intră în acțiunea farfuria de bază de 27 cm. Putem reutiliza farfuria de 21 cm pentru desert (în caz că nu aveți farfurii de 17 cm) la încheierea mesei festive, iar unde este un desert gustos, mereu este și un ceai. 

Nu uitați că decorul crează atmosfera de neuitat la orice sărbătoare, experimentați și nu ezitați să împărtășiți cu noi poze de la masa pascală a Dvs. 

Pentru a amenaja masa festivă frumos, Eclair vă vine in ajutor cu o selecție largă de produse (click aici), și cu câteva exemple pe care le-am pregătit special pentru Dvs: 

 

 Vă urăm Paște Fericit!

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.